Milí zákazníci, po dobu letních prázdnin bude firemní prodejna v sídle firmy otevřena každý všední den od 7:00 do 16:00 hodin. Krásné léto přeje tým Original ATOK.

Ylang-ylang: smyslný, uvolňující a vyživující

Nechte se unést opojnou vůní ylang-ylangu, která vás přenese do tropických rájů Filipín, Réunionu a Madagaskaru. Tento exotický květ plný lásky a smyslnosti probudí vaše vášně, zklidní mysl a omladí pleť. Objevte jeho magické kouzlo!

Vůně jako hedvábný závoj

Název ylang-ylang pochází z filipínského výrazu „alang-ilang“, který poeticky vystihuje jemnost květů vlnících se ve větru. Jejich krása nenechá nikoho lhostejným. Stejně jako jejich vůně. Obklopí vás jako hedvábný závoj – chladivá, hluboce uvolňující, vášnivá a vzrušující zároveň. Těžko ji popsat: květinová, balzámová, bohatá, s nádechem banánů, jasmínu, koření, vanilky a sladkých mandlí. Skutečný elixír pro smysly!

Není divu, že ylang-ylang provází tolik legend a tradic. V Indonézii si jeho květy novomanželé vystýlají lůžka a zdobí se jimi. Domorodci z Réunionu, Komorských ostrovů a Madagaskaru je zase macerují v kokosovém oleji, čímž vzniká vyhlášená pomáda boori-boori. Potírají si jí tělo, aby se chránili proti hmyzu, infekcím a horečkám. Vtírají ji do pokožky pro omlazení a do vlasů pro nádherný lesk a také ochranu před mořskou solí při koupání.

Své poklady vydává 365 dní v roce!
Věděli jste, že ylang-ylang, neboli kananga vonná (Cananga odorata), je stálezelený strom dorůstající až třiceti metrů, který kvete po celý rok? Každý den vydává své poklady – úzké, až 20 cm dlouhé, roztřepené a bujné květy plné vonných silic. Ze světle zelených odstínů se v plné zralosti vybarvují do zářivé žluté. Dokonalý symbol slunce, plodnosti a lásky!

ÉTERICKÝ OLEJ PLNÝ ŽENSKÉ ENERGIE

Z květů ylang-ylangu, trhaných za ranního rozbřesku, se parovodní destilací získává cenný éterický olej. Tento čirý olej, zbarvený od žluté po světle hnědou, se pro své intenzivní aroma používá doslova po kapkách. Nese ryze ženskou, chladivou a zvlhčující „jin“ energii, která zklidňuje srdce a osvěžuje tělo. Je jako stvořený pro horké dny i horké stavy těla a mysli.

Ylang-ylangový olej je známý svými sedativními a antidepresivními účinky. Snižuje krevní tlak, mírní bušení srdce a rozpouští emocionální bloky. Jeho euforická vůně vás pozvedne při depresích a frustracích. Ale je to také afrodiziakální olej-svůdce, který vábí, láká a okouzluje. Dokáže uvolnit i letité zábrany a otevřít vás plnému milostnému prožitku. Skvěle podporuje při frigiditě a impotenci způsobené psychickými stavy, obavami a úzkostí.

Na pokožku působí jako balzám. Hydratuje, obnovuje rovnováhu vlhkosti, tonizuje a zklidňuje podráždění. Připisují se mu protizánětlivé a antiseptické vlastnosti a schopnost harmonizovat produkci mazu. Je vhodný pro všechny typy pleti – mastnou, citlivou, suchou i smíšenou, ale největší benefity poskytuje zralé a ochablé pokožce.

 

 2

SEHRANÝ YLANG-YLANGOVÝ KVARTET

Milujete ylang-ylang? Sestavte si kompletní péči s našimi čtyřmi ylang-ylangovými hvězdami. Nabízejí vše, co pokožka potřebuje, od čištění a tonizace až po hydrataci a regeneraci. Všechny se vzájemně perfektně doplňují a tvoří sehraný kosmetický kvartet, který ocení zvláště stárnoucí a unavená pleť.

Začněte svůj rituál s Čisticím olejem Ylang-ylang, který jemně odstraňuje make-up, nečistoty a přebytečný maz, zatímco hydratuje a vyživuje pleť. Při kontaktu s vodou se mění v jemnou mycí emulzi, která vaši pleť dokonale zbaví všeho, co je třeba, včetně silně krycího make-upu a voděodolné řasenky. Poté použijte Pleťovou vodu Ylang-ylang pro dočištění, tonizaci a harmonizaci. Tato voda je velmi jemná a bez alkoholu, zklidňuje zarudnutí a projasňuje pleť.
Po očistě, pokud jste zvyklí, použijte toner, své oblíbené sérum a pokračujte Pěsticím krémem Ylang-ylang. Tento regenerační krém doplněný ženšenem a eleuterokokem dodá vaší pleti pružnost, vitalitu a mladistvou svěžest. Pokud dáváte přednost bezvodým preparátům, dopřejte si hloubkovou výživu s Pěsticím pleťovým olejem Ylang-ylang.

V péči této čtveřice bude vaše pleť krásně hebká, vláčná, elastická a provoněná ylang-ylangem. Jeho vůně bude osvěžovat i vaši mysl.

Potěšte ylang-ylangem celé tělo
Pokud si chcete dopřát účinky ylang-ylangu i v tělové péči, vyzkoušejte Tělové mléko Neutral. Na 100 ml mléka použijte 30–35 kapek Éterického oleje Ylang-Ylang. Stačí řádně promíchat a tělové mléko s vaší oblíbenou vůní je na světě!
V kouzlení s éterickým olejem můžete pokračovat i při přípravě koupele. Na jednu koupel použijte 10 ml (1 polévkovou lžíci) základu, jako je smetana, tučné mléko nebo Sprchový olej Neutral. Přimíchejte 5–10 kapek ylang-ylangu a směs přidejte do koupele.
Užívejte si relaxaci s opojnou vůní ylang-ylangu a jeho blahodárnými účinky na celé tělo.

KOUZELNÉ CHVÍLE S AROMALAMPOU

Pro pocit hlubokého uvolnění a vyrovnaného klidu zkuste 5–8 kapek ylang-ylangu nakapat do aromalampy nebo difuzéru. Odpařující se vůně vás během pár chvil zklidní, uvolní a nasytí vzduch květinově-balzámovými tóny, které podnítí vaši fantazii.

A malý tip na závěr – pokud je pro vás čistá vůně ylang-ylangu příliš silná, což je velmi časté, hned jí neodmítejte. Zkuste „homeopatické ředění“ – pidikapku ylang-ylangu smíchejte s citrusovými silicemi jako je pomeranč, mandarinka, citron, grep, bergamot, citronová tráva, petitgrain nebo nerol. Kombinujte, hrajte si, experimentujte. Možná budete překvapeni, jak půvabné, lehké a vzdušné kompozice vytvoříte a jak vám díky nim ylang-ylang přiroste k srdci.

Co mají společného ylang-ylang a kananga?
Velmi mnoho. Oba éterické oleje voní podobně a získávají se ze stromu botanického jména Cananga odorata. Každý však z jiného druhu: ylang-ylang z variety genuina, kananga z variety macrophylla. Kanangový olej má však méně rafinované a drsnější aroma, než ylang-ylangový, který je cennější a také dražší. Čím je jeho vůně jemnější, hlubší a balzámovější, tím stoupá na ceně a kvalitě.