Jste oslabení? Zkuste „koupel síly“

Necítíte se ve své kůži? Pokouší se o vás kašel, rýma, bacil či vir? Naordinujte si posilující koupel s eukalyptem a tymiánem. Tito dva bylinkoví siláci vás zase postaví na nohy. Navíc vám osvěží mysl a spraví náladu. Skvělí spojenci, zvláště pro zimní čas!

Nepřekonatelná dvojka

EUKALYPT je poklad, který světu dala Austrálie. Už pro původní aborigince byl tento strom-velikán všelékem. Po staletí ho využívali při dýchacích potížích, nachlazení, léčili jím revma, bolesti svalů i kožní infekce. Znali jeho mimořádné účinky proti bakteriím, virům, plísním i jeho schopnost vyvolávat pocení a podporovat očistu těla. Stejné účinky má i Éterický olej Eukalyptus, získaný destilací jeho listů vodní parou. Zejména v období zimy a viróz je velkým oblíbencem našich zákazníků.

TYMIÁN je středomořská bylina plná slunce a energie živlu Ohně. Za chladných dní vás zahřeje, v těžkých časech povzbudí a posílí. Éterický olej Tymián se destiluje z celé rostliny a vyniká výrazně trpkou bylinnou „lékárenskou“ vůní. Stejně jako eukalypt výrazně podporuje imunitu a působí proti bakteriím, virům a plísním. Mimo to účinně stimuluje činnost mozku a posiluje nervy.

Obě silice jsou doslova multifunkční lékárničkou. A když se spojí dohromady, to je teprve koncert!

13-koupelak-uvodni-foto

Zimní koupelová symfonie

Posilující koupelovou symfonii těchto dvou éterických olejů doplněných anýzem, rozmarýnem a hřebíčkem si můžete vychutnat v Koupelovém oleji Eukalypt-tymián. Osvědčuje se při nachlazení, ale skvěle vás podpoří i při plném zdraví. S pravidelnou koupelí jako byste získali ochranný štít proti virům, bacilům a jiným zimním záškodníkům. 20–30minutová koupel podpoří pocení, detoxikaci a odvod zplodin a toxinů z těla. Prokrví vás, prohřeje a posílí kdykoli se budete cítit vyčerpaní, unavení a skleslí. Uvolní také vaše namožené a zatuhlé svaly a z hlavy vyžene chmurné myšlenky. Zkrátka moc příjemné koupelové antidepresivum.
Jak z koupele vytěžit maximum

Zejména při nachlazení, únavě a vyčerpání doporučujeme tento postup: Do napouštějící se vany přidejte 10–20 ml (1–2 polévkové lžíce) koupelového oleje. Relaxujte v lázni příjemné teploty a po 10 minutách zvyšte její teplotu. Vyčkejte, až se začnete potit a v tu chvíli koupel ukončete. Zabalte se do prostěradla, a nejlépe ještě do deky, a pokračujte v pocení na lůžku. Tento proces je velmi žádoucí a očistný. Dle potřeby ho opakujte, dokud nepocítíte úlevu.

Eukalyptovo-tymiánová koupel je velmi intenzivní, proto není vhodná pro děti do tří let.

Bonus pro mastnou a aknózní pleť
Eukalyptovo-tymiánová koupel blahodárně působí nejen na imunitu a psychickou pohodu, ale také na problematickou, mastnou a aknózní pokožku.