Rozkveťte s peelingem

Inventura před zrcadlem někdy zabolí, zvláště po zimě. Pokud se vaše pleť dusí povlaky odumřelé kůže, je mdlá, bez barvy a jasu, je nejvyšší čas na jarní úklid. Peelingem ji probudíte do svěžesti a krásy.

DESETkrát »ANO« pro peeling

V pokožce probíhá neustálý koloběh obnovy. Povrchové kožní buňky odumírají, rohovatí, odlupují se a postupně jsou nahrazovány novými buňkami z hlubších vrstev. Kompletní obnova mladé pleti trvá kolem 28 dní, u starší 40 i více dní. S peelingem celý proces regenerace urychlíte a pokožce uděláte dobře minimálně na deset dalších způsobů:

1│ Odstraníte šupinky staré kůže, které ucpávají póry a na jejím povrchu tvoří šedavý povlak.

2│ Prokrvíte jí, čímž podpoříte i její vitalitu a omlazení.

3│ Vyhladíte její strukturu, zjemníte vrásky, zmírníte celulitidu a strie.

4│ Zredukujete pigmentové skvrny a sjednotíte její barvený tón.

5│ Zbavíte se černých teček a zjemníte rozšířené póry.

6│ Umožníte jí vstřebávat aktivní látky z kosmetiky na maximum.

7│ Stimulujete tvorbu kolagenu a elastinu.

8│ Vrátíte jí zdravou růžovou barvu, projasníte ji a osvěžíte.

9│ Odstraněním hrubých míst si připravíte půdu pro krásné a rovnoměrné letní opálení.

10│ Zabráníte zarůstání chloupků po holení a depilaci.

Kdy s peelingem opatrně
Pokud máte bezproblémovou pleť, peeling si dopřávejte klidně každý týden. Pouze si ho naplánujte tak, abyste den před ním a den po něm pokožku nevystavovali podráždění, například holení, kartáčování a opalování. Při aplikaci se vyhýbejte znaménkům a bradavičkám. Pokud máte pleť podrážděnou, trpíte na ekzémy nebo rozšířené žilky, peelingu se raději vyhýbejte.

Mechanický nebo enzymatický?

Mechanický peeling je vlastně jemná masáž, při níž dochází k obrušování pokožky za pomoci drobných částeček. V našich preparátech jsou to výhradně částečky přírodní, z meruňkových jader, kávy a mořských řas. Ale běžně se používá také třtinový cukr, mořská sůl nebo přírodní jíly. Brusné prvky mají různou hrubost, na obličej se používají extra jemné, na tělo hrubší. Tento druh peelingu je vhodný zejména pro normální a mastnou pleť, která je odolná a jemné tření ji nepoškodí, naopak příjemně ji oživí a prokrví.

Enzymatický peeling je skvělou volbou pro citlivou pleť. Na rozdíl od mechanického neobsahuje brusné částice, tudíž pleť nijak neodírá a nedráždí. K odstranění vrchní zrohovatělé kožní vrstvy využívá ovocných enzymů, které narušují chemické spoje mezi odumřelými buňkami a nečistotami a ulehčují tak jejich odloučení z pokožky. Je to nejjemnější a k pokožce nejšetrnější forma peelingu.

vlog-peeling-2-foto

Tvář jako broskvička. Šťavnatá a zářivá

K exfoliaci obličeje – čili odstranění vrchní zrohovatělé vrstvy – můžete vybírat mezi třemi osvědčenými peelingy.

Mechanický Obličejový peeling Mořské řasy je krémový peeling, který pleť zásobí spoustou vitaminů a minerálů. Kromě tří druhů mořských řas, obsahuje extrakty tužebníku, břečťanu, éterické oleje jalovce, cypřiše, citronu, komonice a spoustu dalších pečujících lahůdek.

Gurmáni a milovníci kávy ocení krémový Obličejový peeling Káva s prvotřídní čerstvě mletou kávou Arabica Peru a jemnými brusnými částečkami z meruňkových jader. Jeho pečující účinky násobí vyhlášená kakaová hmota Arriba National z Ekvádoru, která je jedinečnou kombinací minerálů, vitaminů a antioxidantů.

Enzymatický peeling Ananas-papája je k pokožce extra ohleduplný a nejjemnější z peelingů. Ovocné enzymy – bromelin z ananasu a papain z papáji – společně s extrakty s ovocnými AHA kyselinami z acai, hroznů červeného vína a brusinky, gel aloe vera, jemná rostlinná másla a oleje mu propůjčují jedinečné čisticí, hydratační a rozjasňující účinky.

Pleťová maska, nejlepší kamarádka peelingu!
Víte, že nejlepší čas pro aplikaci výživné pleťové masky je ihned po peelingu? Účinné látky z masky díky čistým pórům snadno proniknou až do hlubokých kožních vrstev. Maska navíc zklidní případná podráždění a podpoří obnovu přirozené ochranné kožní bariéry. Zařaďte peeling s maskou jednou týdně do svých pečujících rituálů, a vaše pleť bude zářit svěžestí.

I pokožka těla touží po probuzení

Peeling není jen záležitost obličeje, miluje ho i pokožka těla. Zvlášť po zimě, kdy jste ji schovávali za vrstvami oblečení, bez přístupu slunce a čerstvého vzduchu. Probuďte ji k životu, vyhlaďte a připravte na léto tělovým peelingem.

Můžete na to jít mechanickou cestou s Tělovým peelingem Mořské řasy. Je to dvojče obličejového peelingu s mořskými řasami, jen obsahuje o něco hrubší brusné částečky. Masáž s ním působí blahodárně, a nejen na pokožku samotnou. Rozproudí energii v celém těle.

Se Sprchovým peelingem Acai-aloe vera si můžete užít exfoliaci dokonce i pod sprchou. Je to nejen příjemné, ale i velmi praktické řešení 2v1. Jde o sprchovou krémovou emulzi, která v sobě spojuje vlastnosti mechanického a enzymatického peelingu – obsahuje jak brusné částečky z mořských řas a meruňkových jader, tak ovocné enzymy bromelin a papain. 100% gel aloe vera, extrakty z acai a další špičkové látky už jen posilují jeho čisticí, pečující a omlazující účinky.

Každou neděli si dopřejte peeling pod sprchou
Sprchovému peelingu to určitě bude slušet na každé poličce v koupelně. Bude se těšit, že ho alespoň jednou týdně, třeba v neděli, upřednostníte před běžnými sprchovými přípravky a vaší pokožce s ním dopřejete oživující peelingovou masáž pod proudem vody.

Jak peeling správně používat

Abyste dosáhli co nejlepších výsledků, je třeba dodržovat správný postup.

• Peeling používejte na vyčištěnou pokožku. Před aplikací pleťového peelingu se důkladně zbavte make-upu a pleť dočistěte pleťovou vodou. Před tělovým peelingem se osprchujte.

• Pleť vždy lehce navlhčete. Peeling nikdy nepoužívejte nasucho!

• Peelingovou masáž provádějte jemně. Přílišným tlakem byste mohli nadělat více škody než užitku a pokožku poškodit. Ideální jsou proto jemné krouživé pohyby.

• Při peelingu obličeje postupujte od středu ven. Vynechejte přitom citlivé okolí očí a rty.

• Peeling vždy důkladně smyjte. Pokud by na pokožce ulpěly zbytky brusných částeček, mohly by jí nepříjemně podráždit.

vlog-peeling-3-foto

S pravidelným peelingem bude vaše pokožka nejen krásnější a zářivější, ale i živější, citlivější a vnímavější na dotek. Bude zkrátka ve své kůži.