Třezalka, královna noci svatojánské

Třezalka tečkovaná, magické žluté kvítí, plné rudého hypericinu,“ krve svatého Jana“. Bylinka mocná a léčivá, královna noci svatojánské.

Na zlatém podnose letní louky

Proměna svěže zelené rostliny se zlatými květy na červený olej fascinovala už alchymisty. Za vším je červené barvivo hypericin. Funguje tak silně, že krávy, které spásají třezalku, dávají růžové mléko. Kolik bylo odsouzeno ve středověku děveček za uhranutí! Nějak si tenkrát nedovedli vysvětlit, proč dobytek dojí „krev“.

Bohudík třezalka do dějin napsala víc příběhů o uzdravení, než temných. Příroda si s namícháním jejich účinných látek skutečně vyhrála. K hypericinu přidala glykosidy, třísloviny, pryskyřice, silice, vitaminy a vše nám nabízí jako patentovaný komplex na zlatém podnose letní louky. Stačí jen sbírat.

Třezalku si sbíráme sami
Milujeme ji, známe její sílu a blahodárné účinky na pokožku. Proto ji každoročně kolem svatého Jana sami sbíráme, macerujeme a zpracováváme pro vás do kosmetických specialit.

S čím vám třezalka pomůže?

Kdyby měla třezalka erb, bylo by na něm velké usměvavé slunce s nápisem ANTISTRES. Nejspíš proto ji naše louky dávají takovou hojnost. Posílají nám skrze ni to, co dneska většina z nás nejvíc postrádá – pohodu a vnitřní klid. Je totiž specialistkou na nervy. Umí je posílit a zároveň zklidnit. Zažene úzkost, depresi, únavu, nespavost, bolesti hlavy, ztiší bušení srdce. Na rozdíl od farmak však neovlivní vaši bdělost a není návyková. Její blahodárné účinky ocení ženy v klimakteriu a při premenstruačním syndromu. Pomůže vám s problémy žaludku, jater, žlučníku i ledvin. Působí výrazně antibakteriálně a antivirově. My, tvůrci přírodní kosmetiky však nejvíc žehnáme jejím protizánětlivým a hojivým účinkům.

5-trezalka-druhe-foto

Třezalkové ATOK lahůdkářství

Rozhodně dejte třezalku ochutnat své pokožce. Zejména pokud je zánětlivá, podrážděná, spálená od sluníčka nebo sužovaná ekzémy. Bude pro ni jako hojivý balzám, po kterém pocítí téměř okamžitou úlevu. Z našeho třezalkového lahůdkářství doporučujeme především náš evergreen – Třezalkový krém na ruce Marre s opravdu poctivou dávkou této bylinky. Mnoho našich zákazníků si ho pochvaluje nejen na ruce, ale k péči o pokožku celého těla. Další třezalkovou delikatesou je neutrální Masážní olej Mandle-třezalka, který se hodí nejen k masážím, ale i ke každodenní péči o pokožku těla. Megadávku třezalky si užijete také v Intimním balzámu při hemoroidech a opruzeninách nebo Speciáním oleji na jizvy.