Zářivě čistá pleť

Vypadá mladistvě a svěže i bez make-upu, volně dýchá, září zdravím a spokojeností. Moudrá žena ví, že věnovat očistě pleti maximum péče, se královsky vyplatí. Jen perfektně čistá totiž může být krásná.

OČISTNÝ RITUÁL KRÁSY

Odlíčení pleti nemusí být otravná povinnost. Udělejte si z něj příjemný rituál, kdy se na konci dne zklidníte a věnujete jen sama sobě. Krok za krokem postupujte v očistě a vnímejte, jak se pleť postupně zbavuje líčidel, přebytečného mazu, starých kožních buněk, bakterií, nečistot a potu. Až do posledního úplně čistého tamponku. Jako byste zároveň smývala i mentální nečistoty, které se vám před den usadily v hlavě. Pozorujte, jak se vaše pokožka i mysl uvolňuje, zklidňuje, vydechuje a připravuje na noční regeneraci.

Ráno očistný rituál ve zkrácené podobě zopakujte a přidejte osvěžení chladnou vodou. Pleť tak zbavíte mazu a potu, který vyloučila přes noc, oživíte ji a probudíte. Také ji skvěle připravíte na další péči a make-up.

Otevřené dveře pro aktivní látky

Velkým bonusem pravidelně čištěné pleti je její schopnost vstřebávat aktivní látky z následné kosmetické péče. Skrze čisté a dobře průchodné póry přijímá aktivní látky z vašich krémů, olejů, sér a masek na maximum.

KROK 1: PŘÍPRAVKY NA OLEJOVÉ BÁZI

Těmi je třeba očistu pleti začít. Jak známo, tuk rozpouští tuk, a tak si dobře poradí s tukovými složkami jako je make-up, ochranné UV-filtry nebo přebytečný kožní maz. Můžete využít čisticí olej, čisticí mléko na olejové bázi nebo micelární vodu. Všechny tři přípravky působí šetrně a zároveň důkladně, vaši pleť zanechají čistou, vláčnou a hebkou. Vybírejte podle typu pleti a konzistence, s kterou se vám nejlépe pracuje.

ČISTICÍ OLEJ

Jedná se o tzv. hydrofilní olej, tedy rostlinný olej obohacený o emulgátory, díky kterým je schopen pojit se s vodou. Jeho použití je snadné. Pár kapek naneste na navlhčenou pleť a krouživými pohyby ho roztírejte. Vytvoří se jemná emulze, která do sebe vstřebá nečistoty. Je dobré, když ji necháte chvíli působit. Poté nečistoty odstraňte tamponky a pokožku dočistěte pleťovou vodou. Čisticí olej si poradí i s odolnými řasenkami a make-upy. Díky kvalitním rostlinným olejům pokožku nejen vyčistí, ale zároveň vyživí, zjemní a zvláční. Stačí si vybrat čisticí olej podle typu vaší pleti – varianta Ylang-ylang je vhodná pro pleť normální, Růžové dřevo pro suchou, Santal pro mastnou a Make-up pro citlivou.

ODLIČOVACÍ MLÉKO

Saténově jemné Odličovací mléko Oves-konopí dobře snášejí všechny typy pleti, ale jeho mimořádné zklidňující účinky ocení především pleť citlivá, zánětlivá a alergická. Čistí na principu jemných rostlinných saponinů z mydlice lékařské. Díky extraktu z ovsa, špičkovým olejům z konopí, jader vinné révy, mandlí a tonizační směsi éterických olejů pokožce poskytuje opravdový pečující komfort. Zanechá ji dokonale čistou, vyživenou, vláčnou a pružnou, bez jakýchkoli známek pnutí. Používá se stejně jako čisticí oleje, s tím rozdílem, že pleť nemusíte předem navlhčovat, protože samo již obsahuje vodu.

MICELÁRNÍ VODA

Inovativní receptura Micelární vody Konopí-heřmánek obsahuje olejovou a současně i vodní bázi, zbavuje tedy pokožku jak nečistit rozpustných v tuku, tak ve vodě. Před použitím proto lahvičku vždy protřepejte, aby se obě fáze spojily. Vodní fáze obsahuje jemné rostlinné saponiny z mydlice a kaštanu, jejichž molekuly se shlukují do tzv. micel. Tyto formace přitáhnou a uvnitř sebe uzamknou nečistoty z pokožky. Micelární vodu stačí po protřepání nanést na tamponek a pomalými krouživými pohyby vyčistit obličej a okolí očí. Velmi důležité je následné odstranění všech zbytků micelární vody pleťovou vodou.

Působí s jemností přírody

Micelární voda působí tak jemně, že ji můžete bez obav používat i na citlivou pleť a odlíčení očí. Přitom pokožku nevysušuje a nedráždí, jak se často o „micelárkách“ traduje, ale díky 100% přírodnímu složení ji naopak hydratuje, pěstí, zklidňuje a hýčká.

KROK 2: PŘÍPRAVKY NA VODNÍ BÁZI

Po očistě pokožky olejovou bází následuje použití přípravků na vodní bázi, které pleť dočistí, zbaví ji potu a jiných nečistot rozpustných ve vodě.

PLEŤOVÁ VODA NEBO TONIKUM

Pleť nejen perfektně dočistí, ale také ji hydratuje, osvěží a rozjasní. Pleťová voda je čistě přírodní směs vody, pantenolu a éterických olejů. Pleťové tonikum má stejné složení, navíc však obsahuje velmi nízký (7%) podíl alkoholu, který nepatrně zvyšuje jeho čisticí účinky. Jejich nabídka je bohatá, určitě si vyberete podle typu vaší pleti. Pro inspiraci alespoň pár příkladů… Z pleťových vod jsou v oblibě například Růže Levandule pro suchou a citlivou pleť nebo Acai – červené vínoRozmarýn pro zralou a ochablou pleť. Pro mastnou a aknózní pleť je skvělá Pleťová voda na akné, ale osvědčují se i tonika, například Hřebíček nebo Eleuterokok-propolis.

DETOXIKAČNÍ ČISTICÍ GEL

Detoxikační čisticí gel s aktivním uhlím je speciál pro mastnou, aknózní a problematickou pleť. Aktivní uhlí přitahuje nečistoty, toxiny a maz doslova jako magnet. Hloubkově čistí, působí protizánětlivě, eliminuje výskyt bakterií, brání ucpávání pórů a vzniku černých teček. Podporujícími účinnými složkami gelu jsou také extrakt z mydlice, jojobový olej a éterické oleje levandule, tea tree, rozmarýnu a pomeranče.

Pro dobré výsledky gel používejte ráno i večer. Naneste ho na odlíčenou a navlhčenou pleť. Krouživými pohyby vytvořte emulzi a jemně ji vmasírujte do pokožky. Vyhněte se při tom oblasti očí a úst. Poté pleť důkladně opláchněte a použijte oblíbený pleťový krém nebo olej.

KROK 3: TONER

Přípravkem, který završuje očistný rituál je jemný gelový Intenzivní toner s rutinem. Jeho používání není příliš zažité, ale to je velká škoda, protože zastane spoustu věcí. Po čištění srovná pH pleti do přirozeného mírně kyselého stavu, zklidní ji, hydratuje, sjednotí její strukturu a barvu, vyhladí ji a uzavře póry. Dodá jí vitalitu a perfektně ji připraví na následnou aplikaci séra, krému, pleťového oleje nebo masky. Jeho složení je bezalkoholové, 100% přírodní a veganské. Hlavními složkami receptury jsou rutin, aloe vera, hydrolát vilínu, extrakty měsíčku, okurky, mydlice a PCA glyceryl oleát získaný z rostlinných olejů. Toner se používá bezprostředně po dočištění na ještě vlhkou pleť. Aplikuje se tamponkem nebo jemným vklepáním konečky prstů.

Tři kroky, tři přípravky, a vaše pleť bude dokonale čistá, zářivá a připravená na další kosmetické hýčkání.



Představujeme vám prostory, které jsme vybudovali v rámci projektu „Rekonstrukce objektu ATOK Ústí nad Labem“ spolufinancovaným z EU OP PIK. Více ZDE.


© 1997–2024 Cosmetics ATOK International s. r. o.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop®.