5 tipů pro pohodové těhotenství

Očekáváte miminko? Gratulujeme! Přichází doba plná radosti a těšení. Avšak těhotenství může občas přinést i nějaké to nepohodlí. Pro takové případy pro vás máme 5 Original ATOK tipů. S nimi vše zvládnete s úsměvem.

1| HÝČKEJTE INTIMNÍ ZÓNY INTIMOU

S miminkem na cestě, když se tělo neustále mění, si vaše intimní zóny zaslouží extra něžnou péči. Místo používání produktů plných chemie, které mohou obsahovat agresivní látky, si dopřejte sílu přírody. Pro vaši denní jemnou péči vám doporučujeme Mycí olej Intima, který dlouhodobě patří mezi bestsellery Original ATOK a je milován ženami pro jeho šetrnost, hebkost, bylinkovou vůni a variabilitu.

Tento mycí olej ošetřuje intimní partie s dokonalým citem. Zjemňuje, zvláčňuje a důkladně čistí, aniž by narušoval přirozenou symbiotickou mikroflóru sliznic. Obsahuje éterické oleje známé svými antimikrobiálními a protiplísňovými účinky, jako je levandule, tea tree a mateřídouška. Tyto oleje zvyšují odolnost sliznic proti bakteriím a virům a pomáhají předcházet vzniku mykóz.

A to nejlepší? Kromě toho, že vás Intima bude hýčkat „tam dole“, můžete ji používat i jako jemný sprchový gel. S Intimou se každé vaše sprchování stane malým wellness rituálem.

 2-tehotenstvi

2| PODPOŘTE PRUŽNOST HRÁZE S INTISANEM

Maminky, přemýšlíte nad nastřiháváním hráze během porodu? Současné metody v českých porodnicích se snaží o co nejpřirozenější průběh porodu, což znamená, že důkladná příprava hráze může v mnoha případech předejít jejímu nastřihnutí. A my máme pro vás skvělého pomocníka – Speciální balzám Intisan. Je hebký, rychle se vstřebává a krásně voní po heřmánku.

Díky bohatému obsahu výživných olejů, bambuckého másla a vitamínu E tento balzám výrazně zlepšuje pružnost a vláčnost hráze. S podporou esenciálních olejů, jako jsou levandule, tea tree, červený tymián, mrkvová semena a modrý heřmánek, posiluje také její odolnost a urychluje obnovu kožních buněk.

Čím dříve začnete s masážemi hráze a čím pravidelněji je budete provádět, tím lepší výsledky dosáhnete. A pokud by, navzdory vaší přípravě, došlo k nástřihu, Intisan nabízí další bonus – usnadňuje hojení a snižuje riziko zánětu.

3| ZASTAVTE STRIE S MUTTISOLEM

Když vaše bříško rychle roste a dává prostor miminku, vaše pokožka to má nejtěžší. Pokud nestíhá, objevují se strie, ty malé nepříjemné jizvičky. Naštěstí existuje způsob, jak se jim vyhnout – s pomocí našeho Masážního oleje proti striím Muttisol Extra.

Jeho kouzlo? Spočívá v obsahu marulového oleje a silic z levandule a pelargonie. Tato bohatá směs nejenom že krásně provoní vaši pokožku, ale hlavně ji udrží dokonale hydratovanou a pružnou, což je základ pro prevenci strií.

Nečekejte, až se strie objeví. Začněte s masážemi Muttisolem Extra už od prvních dnů těhotenství. Aplikujte ho ideálně 2x denně na místa nejvíce náchylná ke striím – břicho, prsa, hýždě a stehna. Díky pravidelné péči můžete i po porodu mít hladkou pokožku bez jizev, na kterou budete hrdé i v bikinách.

Do boje proti striím zapojte i peeling
K masážnímu oleji Muttisol Extra přidejte peeling. Odstraní odumřelé kožní buňky a podpoří pružnost a vitalitu vaší pokožky, což pomáhá předejít vzniku strií. Vyzkoušejte Sprchový peeling Acai – aloe vera. Dvakrát týdně při sprchování si s ním jemně promasírujte rizikové oblasti. Tento jednoduchý zvyk vám pomůže udržet pokožku krásně hladkou a cítit se skvěle ve svém těle.

4| RANNÍ NEVOLNOSTI SVĚŘTE CITRUSŮM

Nechutenství, nutkání ke zvracení, únava… S ranní nevolností se běžně setkává až 70 % těhotných žen, zejména v prvním trimestru. Ale nauzea, jak se tyto stavy odborně nazývají, nemusí být vaším denním nepřítelem. Vyzkoušejte přírodní spojence – éterické oleje s citrusovou vůní.

Grapefruit, citron, mandarinka, pomeranč a litsea cubeba se v těchto situacích mohou stát vašimi nejlepšími společníky. Stačí pár kapek do misky s vodou u postele nebo do difuzéru. Pro okamžitou úlevu naneste pár kapek na kapesníček, podržte blízko nosu a hluboce dýchejte. Nebojte se oleje kombinovat a objevte, co vám nejlépe pomáhá.

3-tehotenstvi

5| STRES A NAPĚTÍ UVOLNĚTE VŮNÍ KVĚTIN

Hormonální výkyvy během těhotenství mohou přinést různé psychické potíže, jako jsou úzkost, stres nebo náladovost. V tomto období je velmi důležité, aby se vaše mysl a tělo cítily v klidu a harmonii. A zde přichází na řadu magie květinových éterických olejů.

Éterické oleje jako levandule, růže, nerol a pelargonie jsou vašimi spojenci pro emocionální pohodu. Levandule vás uklidní a zlepší spánek, růže zharmonizuje emoce, neroli posílí pocit štěstí a pelargonie vám pomůže s hormonální rovnováhou.

A neomezujte se jen na inhalace. Přidejte tyto oleje do koupelí nebo si dopřejte masáž, která vám uleví od fyzického napětí a zároveň posílí duševní pohodu. Povzbuzující masáž zad nebo nohou od vašeho partnera může být skvělým způsobem, jak se uvolnit. S květinovou péčí budete během těhotenství prožívat každý den s úsměvem a vnitřním klidem.