Jak zkrotit letní vedra

Orosená dvanáctka ze sedmého schodu, zmrzlý meloun, pytlíky s ledem zavěšené na větráku… Když na nás léto posílá pekelný hic, vytahujeme všechny osvědčené chladivé finty. Také nějaké máme. Aromafinty :-)

VODOPÁD SVĚŽESTI VE SPREJI

Hydratační spreje jsou osvěžujícím komfortem, který se vejde do každé kapsy. Můžete je nosit všude s sebou. Na cesty, do auta, do práce, na louku i na pláž. Už se horko nedá vydržet? Stačí zavřít oči, třikrát zmáčknout rozstřikovač a vaše rozpálená pokožka se bude tetelit blahem pod přívalem chladivých éterických olejů, extraktů a bylin. A ty vůně! Ani nemluvě o kyselině hyaluronové, gelu z aloe vera, pantenolu a dalších laskominách, které nakrmí vaši sluncem vyprahlou pokožku. Ať už zvolíte chladivý sprej Máta, zklidňující sprej Levandule s pravou francouzskou levandulí, nebo sprej Šeřík s okouzlující květinovou vůní, nešlápnete vedle.

Proč mít hydratační sprej vždy po ruce
• Osvěží vás na cestách autem, vlakem i letadlem
• Zklidní sluncem rozpálenou pokožku po opalování
• V interiérech s klimatizací dodá pleti hydrataci
• Poskytne expresní osvěžení při sportu a turistice
• Ochladí vás za horkých letních nocích

85

OCHLAZUJÍCÍ SPRCHA NAD ZLATO

Pokud vás v létě dostihne touha po pořádném ochlazení, nejlepším řešením je jednoznačně sprcha. Dermatologové doporučují v průběhu dne absolvovat několik krátkých sprch, ideálně s vlažnou vodou – ledová totiž může paradoxně vyprovokovat další pocení. Když si do sprchy vezmete Sprchový olej Levandule nebo Sprchový gel Svěžest, získáte ty nejlepší společníky do letních veder. Oba vás nejen osvěží a lehce ochladí, ale také vám dodají pocit dokonalé čistoty a komfortu.

Chcete jejich chladivý efekt ještě zvýšit? Přidejte do nich po jedné dvou kapkách éterického oleje máty peprné. Budete si užívat svěžest na druhou!

Dejte je k ledu
Jestli od kosmetických přípravků chcete nejen 100, ale 200 % chladivých účinků, uložte je do lednice. Také do nich můžete přidat po kapce máty. Osvěžení rozpálené pokožky ledovým hydratačním sprejem nebo oteklých nohou ledovým krémem je skutečný komfort.

HORSKÝ POTOK PRO UPOCENÉ NOHY

Není nic úlevnějšího, než hicem napuchlé, unavené a upocené nohy strčit do ledové vody. Znáte to, když jsou v pohodě nohy, je v pohodě celý člověk. Není po ruce horský potok? Vytvořte si ho doma v lavoru. Napusťte do něj studenou vodu, přidejte pár kostek ledu a pár kapek máty, citronu, cypřiše, při otocích i jalovce, a chlaďte se a chlaďte. Je to extáze! Když chcete nohy oblažit ještě víc, po koupeli jim dopřejte jemnou masáž Krémem na unavené a oteklé nohy. Osvěží, ochladí, uleví pálícím a oteklým chodidlům. Je to malý mátovo-kafrový zázrak.

Nejlepší máta pro děti
Při aplikaci mátových ochlazujících tipů pro děti buďte opatrní. Éterický olej máty peprné je poměrně silný, a navíc obsahuje mentol, který může citlivější děti dráždit. Jemnější a bezpečnější dětskou volbou je máta kadeřavá. Navíc její svěží „žvýkačkové“ aroma děti milují.

V OCHLAZUJÍCÍ NÁRUČI KVĚTIN

Věděli jste, že vlhkou a chladivou energii v sobě ukrývají i květinové éterické oleje? Není náhoda, že nás příroda roztodivnými květy obšťastňuje nejvíce právě v létě, kdy prahneme po ochlazení. V letních vedrech se tedy nemusíte spoléhat jen na mátu a levanduli, klidně sáhněte i po růži, pelargonii, ylang-ylangu, jasmínu a nerolu, okouzlujícím oleji z květů pomerančovníku. Nebo se inspirujte paní Lenkou S. z Prahy, která nám napsala: „Ráda Vaše preparáty střídám podle ročních dob. V létě si užívám chladivé květinové, v zimě zase ty hřejivější, z koření a pryskyřic.“ Skvělý tip, co říkáte?