Světem aromaterapie

Sedmero voňavých cest k harmonii

Éterické oleje jsou mocné. Umí zklidnit, povzbudit, roznítit vášeň, zbystřit mysl, otevřít srdce, povznést i uzemnit. Kdy ale který použít? Napoví vám pocity. A také náš tahák s popisem sedmi vonných typů éterických olejů.

Sladké vábení růže damašské

Růže, to je noblesa, svůdnost, krása i něha. Vaši pleť zahrne laskavou péčí a smysly omámí sladkou euforií. Vychutnejte si její nejvzácnější podobu v legendárním oleji z bulharské růže damašské.

Jarní budíček s citrusy

Rozhýbat zlenivělou lymfu, vyplavit ze sebe jedy, rozveselit mysl, provonět domov čistotou… Také zjara pociťujete ta neodbytná nutkání? Pojďte jim naproti a do života pusťte svěží energii citrusů.

Síla hřejivého koření

Když je vám zima, nemusíte hned sahat po svetru. Můžete zvyšovat odolnost vůči chladu otužováním, zahřát se pohybem, vývarem, grogem… Ale víte, že parádně umí „zatopit“ i éterické oleje?

Borovice & terapie lesem

Cítíte se vyčerpaní, leze na vás rýma, únava či smutek? Svěřte se lesu, speciálně borovicím. Na tělo i duši působí doslova jako balzám.

Nádherně levandulová...

Za mostem v úzké ulici, v horkém slunci Lubéronu a Drôme Provencale, v babiččině almaře… Voní si tam tiše, měkce, sladce. Hladí, chladí, okouzluje a vábí. Také máte její vůni tak pod kůží? Pak víte, LEVANDULE, prostě láska navěky.

Třezalka, královna noci svatojánské

Třezalka tečkovaná, magické žluté kvítí, plné rudého hypericinu,“ krve svatého Jana“. Bylinka mocná a léčivá, královna noci svatojánské.